Programajánló

Évadnyitó utcabált rendez a Bálint Ház vasárnap

Koncertek, gyerekprogramok is várják a közönséget a Bálint Ház hagyományosan megrendezett évadnyitó utcabálján vasárnap Budapesten, a Révay utcában.

2016.09.09 06:38MTI

A budapesti Bálint Ház 1994-ben nyitotta meg kapuit a hatodik kerületi Révay utcában. Azóta a budapesti zsidó közösségi élet központjává vált, ahova évente 40 ezer látogató tér be, hogy részt vegyen a minden korosztályt megszólító színes programokon - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az évadnyitó rendezvényen koncertekkel, beszélgetésekkel, sport- és gyerekprogramokkal, árusokkal, valamint a zsidó konyha remekeivel várnak minden érdeklődőt. A gyerekeknek délután a Rutkai Bori Banda zenél, a nagyszínpadon látható Polnauer Flóra (PollyFlow) és Lamm Dávid, majd záró eseményként a Klezmer R's & MediCantare Leánykar koncertjét hallgathatja meg a közönség.

A Bálint Ház nagytermében az ősszel induló előadássorozatokból is ízelítőt kaphatnak a látogatók. Zseniális ötletek, ötletes zsenik avagy, hogy lesz egy ötletből siker címmel Winkler Nóra beszélget vendégével. Genderutópia címmel Réz Anna filozófus workshopján, valamint Balázs Gábor eszmetörténész Vajon minden megengedett a terrorizmus elleni harcban? című előadásán is részt vehetnek a látogatók.

A gyerekeket egész délután izgalmas állomások, játékos ismerkedés a zsidósággal, Ringató, kézműves foglalkozások, arcfestés, ugrálóvár és játszóház várja, a nagyobbak pedig találkozhatnak civil és zsidó szervezetekkel és részt vehetnek az ingyenes sétán és sportbemutatókon. Az Utcabál részletes programja a Bálint Ház honlapján - www.balinthaz.hu -, valamint Facebook oldalán is megtalálható.

A közösségi ház névadója a magyar származású, Londonban élő Bálint család, amely jelentős adománnyal járult hozzá megalapításához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.