Programajánló

Pünkösdölés Diósgyőr várában

Gazdag programokkal várja a látogatókat a közelmúltban megújult diósgyőri vár, ahol a hétvégén pünkösdi királyt választanak, díjugrató bajnokságot tartanak, a lovagi tornák terén pedig lovas színház nyílik.

2016.05.11 22:30MTI

A szervezők tájékoztatása szerint ezen a hétvégén az Emlékhelyek napja rendezvényt tartják szerte az országban, így a diósgyőri várban is, a nemzeti és történelmi emlékhelyek különleges programokkal várják a történelem és kultúra iránt érdeklődőket.

Május 14-én népi játszópark nyílik az ódon falak között, ahol egyebek mellett a csigafuttató, a hordólovagló, a diótörő és a teknőhorgászat is kipróbálható. A kicsiket a Hétszínrét Társulat zenés játékos műsorával szórakoztatja majd, megismerkedhetnek jellegzetes pünkösdi dalokkal, mesékkel, szokásokkal és játékokkal. A felnőttek bájitalokat is keverhetnek az Alkímia szobájában, kipróbálhatják a középkori fegyvereket és viseleteket a vár fegyvermesterének segítségével, de középkori recepteket is megismerhetnek. A jó hangulatról az Agyagbanda Együttes gondoskodik.

Lélegzetelállító lovas jeleneteket és látványos díszleteket láthatnak a tavaly átadott lovagi tornák terén, ahol a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című rockoperája csendül fel.

A lovaglás és a lovassport szerelmeseit vasárnap is várják a lovas arénában, ahol díjugrató bajnokságot rendeznek.

A pünkösdi hagyományőrző programok között szerepel még pünkösdi királyválasztás, a népi játszópark pedig egész hétvégén látogatható - közölték a szervezők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.