Bródy - Fegya - Mahó - Somló - Cipő

Jótékonysági koncert "Az Élet Menete Alapítvány" javára

"Az Élet Menete Alapítvány" idén ismét jótékonysági koncertet szervez, amely a Dohány utcai Zsinagógában kerül megrendezésre.

2008.10.31 20:31ma.hu

Az elmúlt években Dés László, Gerendás Péter és Varnus Xavér, illetve Illényi Katica, Haumann Péter és Szulák Andrea közös koncertjei zsúfolásig megteltek a Zsinagóga épületében. 

Az idén Bródy János, Fegya (Jávor Ferenc, Budapest Klezmer Band), Mahó Andrea, Somló Tamás és Cipő (Bódi László, Republic) közös fellépésre is telt ház várható. A művészek 25-25 perces műsorral szerepelnek, a zenei kíséretet az FG-4 (Illés és Fonográf emlékzenekar) és Somló Tamás zenész barátai adják. 

A házigazda-műsorvezető szerepére Balázsovits Lajos színművészt kérték fel.

Az esemény célja, hogy a koncert bevételéből támogassák az alapítvány 2009. évi megemlékezéseinek, programjainak méltó megtartását. Illetve az este folyamán megemlékeznek az Emberi Jogok Nyilatkozatának 60. évfordulójáról is. 

A koncert fővédnökei az elmúlt évben megrendezésre kerülő jótékonysági koncert közreműködői: Szulák Andrea, Illényi Katica, Haumann Péter és Demjén Ferenc. Az Élet Menete Alapítvány a világ 53 országában működik, és mindenhol önkéntesek végzik felelősségteljes munkájukat a hitközségek és különböző más alapítványok támogatásával. Az alapítvány pályázatokból és egyéni adományokból tartja fent magát. Az alapítvány minden évben megkeres közéleti személyiségeket, művészeket, olimpiai bajnokokat, a küldöttséggel együtt kiutaznak Auschwitzba. 

Csak egy pár név, az elmúlt évek neveiből: Koncz Zsuzsa, Hernádi Judit, Szulák Andrea, Horgas Eszter, Gálvölgyi János, Tordy Géza, Varnus Xaver, Till Attila, Csonka András, Balázsovits Lajos, Németh Kristóf, Szőke András, Szellő István, Heilig Gábor, Vámos Miklós, Somló Tamás, Gerendás Péter, Haumann Péter, Székhelyi József, Kézdy György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.