Programajánló

Jövő tavasszal ismét lesz Nyitva! Fesztivál

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2016. április 1. és május 1. között másodszor is megrendezi a Nyitva! Fesztivált az üres budapesti üzlethelyiségek tulajdonosai és a helyet kereső kezdeményezések egymásra találásának segítésére.

2015.11.18 05:30MTI

A KÉK közleménye szerint a fesztivál weboldalán (nyitvafesztival.hu) már lehet jelentkezni, magán vagy önkormányzati tulajdonosok folyamatosan, a helykeresők pedig 2015. december 18-ig regisztrálhatnak.

Kiemelték: a fesztiválra jelentkező kezdeményezéseket első körben szakmai zsűri értékeli, a továbbjutók felkészítést és mentori segítséget is kapnak, februárban pedig bemutathatják terveiket az érdeklődő tulajdonosoknak, akik ez alapján kiválasztják az általuk támogatni kívánt projektet.

A fesztivál egy hónapjában a beköltöző projektek bérletidíj-mentesen próbálhatják ki az üzlethelyiségeket.

Felidézték, hogy a tavalyi fesztiválon kilenc üzlet nyílt meg városszerte és tizenhárom kezdeményezés próbálhatta ki magát, köztük tudományos kutatólabor, egészséges nassolda, grafikai stúdió és múzeumi szatellit-helyszín. Egy esetben hosszútávú bérleti szerződés született, öt esetben pedig a használók tovább bérelték a helyiségeket átmeneti konstrukcióban - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.