A programot divatshow teszi teljessé!

Belsőépítészeti designbarométer a Design héten

Audiovizuális trendekről, design és életmód előrejelzésről hallhatnak az érdeklődők csütörtökön, azaz ma a Design hét keretén belül. A programot divatshow, a Taste MOMEnts műhelytitkai teszik teljessé.

2008.10.09 15:00ma.hu

Divat, design & életstílus címen Dávidházy Panni tart audiovizuális trendelőadást a MOME Auditoriumában. Az előadás első felében a Trend Union globális divatot figyelő, a szín, alapanyag, forma és életmód trendekre vonatkozó fejezeteinek 2009-2010 őszi/téli kiadásából nyújt áttekintést. 

Ezt követően a világhírű holland Li Edelkoort színeket, formákat és alapanyagokat a lakberendezés, a belsőépítészet és az ipari formatervezés szempontjából tárgyaló design és életmód előrejelzése, a "Barn of the Future, 2010-2050" iránymutatásait hallgathatják meg az érdeklődők.
 
A Szoc Deko - Kerámika Kádárika kiállítás kurátorai az art deco mintájára egy új fogalmat szeretnének bevezetni a magyar és a nemzetközi művészettörténész-párbeszédbe. A nyelvtörő alcímmel a Kádár-korszak kerámiakincsére utalnak, ezt kívánják az érdeklődés középpontjába állítani. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban látható tárlat megnyitója 17 órakor kezdődik. 

Az Iparművészeti Múzeum Kortárs kifutó névre keresztelt divatshow-jának fókuszában a kortárs hazai divat áll. A 19 illetve 21 órakor kezdődő látványos bemutató keretében Anh Tuan, az Artista, a Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Nanushka és a USE 2008 őszi-téli kollekciójával ismerkedhet meg a nagyközönség.
 
A bemutatók között 20.30-21 óra között a MOME európai vándorkiállítása, a Taste MOMEnts műhelytitkait a kiállítás kurátora egy speciális tárlatvezetés formájában hozza közelebb az érdeklődőkhöz. Az I.FoT keretében 20 órától a Just Cavalli bemutatója kerül megrendezésre a VAM Design Centerben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.