"Új reneszánsz" művészeti fesztivál

Ezerarcú az ősz a Fővárosi Művelődési Házban

Rendkívül színes programokat kínál ősszel a TEMI Fővárosi Művelődési Háza a család minden tagjának. "Új reneszánsz" művészeti fesztivál, Csepp-Csoda Meseszínház, roma művészeti fesztivál és musical-est szórakoztatja az érdekelődőket.

2008.10.09 16:40ma.hu
Karaván Familia

A több mint 50 éves múlttal rendelkező, Fehérvári út 47. szám alatt található Fővárosi Művelődési Ház október 12-én rendezi meg "Új reneszánsz" művészeti fesztiválját.
 
A rendezvényen egyebek mellett kiállítják a Mátyás királyhoz kötődő népmesék és népmondák illusztrálására kiírt rajzpályázat legjobb alkotásait és a Tinódi nyomában elnevezésű vers-, énekelt vers- és prózamondóverseny legkiemelkedőbb előadói is bemutatkozhatnak. 

A reneszánsz színház világából merítő, a reneszánsz korában játszódó báb- és színjátszó (táncszínház is) előadások, hangszeres, énekes produkciók mellett több kísérőrendezvény is szórakoztatja a résztvevőket és a közönséget: lesz történelmi, dramatikus játszóház, reneszánsz esküvő, táncház és filmvetítés Shakespeare-drámák filmadaptációiból. 

A Csepp-Csoda Meseszínház őszi programsorozatában látható a Makám együttes Szindbád kalandjai című produkciója (október 11. 11 óra) és a Maszk Bábszínpad Mátyás király bolondos bolondja című műsora (október 15. 10.30 óra). 

November 12-én, reggel fél tizenegy órai kezdettel a Maskara Társulat játssza Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnikáját, négy nappal később pedig a Nektár Színház meseelőadása, a Szépség és a szörnyeteg következik. December 4-én és 6-án (10.30 óra) Halász Judit koncertezik a Fővárosi Művelődési Házban. Október 16-án, a roma művészeti fesztiválon fellép egyebek között a Karaván Familia. Programban: bábelőadás, amatőr művészek produkciói, roma táncház, kézműves foglalkozások. 

Egy nappal később a Vámpírók bálja, a Hair, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Mozart, a Rómeó és Júlia, a Grease és több más népszerű musical legnagyobb slágerei csendülnek fel Balog Tímea, Bednai Natália, Kertész Zsófia, Kósa Dénes, Kurkó József, Németh Gábor és meglepetésvendégek előadásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.