Művészetek Völgye

Tárlattal mutatkozik be a Magyarság Háza Kapolcson

A Mi, magyarok című kiállítás anyagából ízelítőt adó interaktív tárlattal készül a Magyarság Háza a július 24. és augusztus 2. között zajló Művészetek Völgyére.

2015.07.15 04:30MTI

A tárlatnak a népművészetnek és néphagyománynak szentelt Muharay-udvar fog otthon adni a 25. alkalommal megszervezett fesztiválon - mondta el Rabec István nyelvész, a Magyarság Háza múzeumpedagógusa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Mint fogalmazott, a tavaly ősszel nyílt Mi, magyarok kiállítást a gyakran tapasztalt "hungaro-pesszimizmus" ellenében állították össze, és azt hivatott megmutatni interaktív eszközökkel, mi mindenre lehet büszke a magyarság.

A tárlat részeként többek között különböző játékokat lehet kipróbálni, valamint meg lehet tapasztalni egy huszáröltözet vagy egy középkori páncélzat súlyát is - tette hozzá.

A kapolcsi Muharay-udvarban a tárlat mellett színes, gyerekeknek szánt programokkal és népi játékokkal, énekiskolával, valamint zenei, táncos és színházi előadásokkal is találkozhatnak az érdeklődők - hangsúlyozta Héra Éva, a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség elnöke.

A helyszínen fellép többek között az Újvidéki Tanyaszínház, Sebestyén Márta és a Nemzeti Színház színészeivel közösen Pál István "Szalonna" is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.