Magyar siker Brüsszelben!

Sikeres volt a magyar jeltánc csoport előadása

Zenei műveket siket nyelven előadó magyar művészek léptek fel szeptember 11-én Brüsszelben. A jeltánc a művészet és a társadalmi integráció segédeszköze is egyben: a jel és a tánc segítségével a zene élményét, élvezetét teszi lehetővé a siketek és nagyothallók számára.

2008.09.16 17:30ma.hu

A csoport önszerveződéssel indult, Sugár Anna (nagyothalló mozgássérült) és Csillag Andrea (súlyosan mozgássérült) kezdték el kidolgozni a módszertan részleteit. Kezdeményezésükre a jeltáncművészet ma már szakvizsgához és működési engedélyhez kötött új művészeti ág Magyarországon. 

A Brüsszeli Magyar Kulturális Központ (BMKK) a további partneri együttműködések érdekében belga és magyar kulturális intézményeket, kultúrával foglalkozó személyeket, szakembereket kíván kapcsolatba hozni egymással. A Napsugaras csoport mellett, amely könnyűzenei számokat mutatott be filmvetítéssel egybekötött zenei kísérettel, az irodalmi szövegeket siket nyelven előadó belga Repülő Pillangó Egyesület is részt vett a rendezvényen. 

A BMKK rendszeresen foglalkozik a hátránnyal élők kulturális tevékenységének bemutatásával. 

Ezek közül kiemelkedik a Down-kóros művészek produkcióit felvonultató, három éves belga-holland-magyar sorozat, amelynek végső nagy eseménye 2010-ben Pécsett lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.