Izgalmas könyv krimi kedvelőknek

Oliver Bottini: Gyilkosok nyara

Ez a krimi igazi mestermunka. Minden szava ül, minden mondata a helyén van. Minden bekezdése ritmikus dinamikával vonja maga után az olvasót - írja a Passauer Neue Presse.

2008.09.12 19:29ma.hu

Louise Bonì freiburgi rendőr főfelügyelő pár hónapos kényszerű kihagyás után tért vissza a szolgálatba. Már első alkalommal mélyvízbe dobják: egy titkos fegyverraktárban történt halálos kimenetelű robbantáshoz vezénylik ki. A nyomok a kilencvenes évekbe, a balkáni háború történéseihez vezetnek. Amikor azonban nem sokkal ezután hidegvérű gyilkosság történik, Louise rájön, hogy az ügy szálai mind térben, mind időben jóval messzebbre nyúlnak. 

A felügyelő ösztöneit követve kutat használható nyomok után a politika uralta útvesztőben – és közben tovább küzd a régi életéből utánanyúló démonokkal. Oliver Bottini rendkívül aktuális és kényes témát érintő könyvet ad a kezünkbe a fegyverkereskedelemről és a nemzetközi terrorizmusról ezzel a fordulatos, és egyben érzelemgazdag krimivel. 

Oliver Bottini 1965-ben született Nürnbergben, Münchenben tanult modern német irodalmat, olasz nyelvet és irodalmat, valamint piac- és reklámpszichológiát. Több mint egy évtizede űzi a kungfut és a csikungot. Íróként és szabadúszó szerkesztőként dolgozik, Münchenben él a feleségével. 

Előző könyve: Gyilkosság a zen jegyében 
376 oldal 
130x200 mm 
puhatáblás 
2499 Ft n

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.