Szívünkből szól

Nina Simone-ról készít dokumentumfilmet a Netflix

A világ egyik leghíresebb soul-énekesnőjének életét bemutató filmet jövőre mutathatják be.

2014.12.06 13:00ma.hu

A Netflix a RadicalMedia stúdióval közösen dokumentumfilmet készít Nina Simonbe-ról. A legendás énekesnő és zongorista életéről szóló, What Happened, Miss Simone? című filmet Liz Garbus rendezi, és várhatóan jövőre fogják bemutatni. A Soul papnőjeként is emlegetett Simone, akit sokan a huszadik század egyik legnagyobb zenészének és polgárjogi harcosának tartanak, 2003-ban hunyt el.

Boldog vagyok, hogy a Netflix a RadicalMediával közösen úgy döntött, elkészíti ezt a filmet” – mondta Garbus a Variety-nek nyilatkozva. A rendező korábban több, rendkívül sikeres dokumentumfilmet is forgatott, köztük a világ egyik legnagyobb sakkzsenijéről szóló Bobby Fischer Against the Worldöt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.