Könyvajánló

Itt az utolsó kémregények egyike - magyarul!

A Tükrök háborúja John le Carré negyedik, és magyarul eleddig még meg nem jelent regénye. Szeptember végétől már kézbe foghatja!

2014.08.27 03:28ma.hu

Ősszel tovább folytatja az Agave kiadó John le Carré életművének a gondozását, így szeptember 25-én megjelenik a Tükrök háborúja című regény is.

Ez John le Carré negyedik, és magyarul eleddig még meg nem jelent regénye - amellyel az Agave egy közel ötvenéves adósságot törleszt - lebilincselő történet a kémkedés amoralitásáról és a hírszerzés világában ténykedő férfiakról, akikben legalább annyi a hiúság, mint az önfeláldozás és a bátorság.

Mivel az életmű egyik korai darabjáról van szó, ezért mellékszerepben feltűnik George Smiley is. A regény terjedelme viszonylag rövid, ezért kedvet kaphatnak hozzá majd azok is, akiknek felkelti az érdeklődését Az üldözött című film, és természetesen a keményvonalas le Carré-rajongóknak is ajánlott, mert a kötetnek a megjelenése hiánypótló az író hazai kiadványai közt.

John le Carré - Tükrök háborúja

Kép: Agave Kiadó

Régen a választóvonal tiszta volt és világos: a Körönd kezelte a politikai ügyeket, a Részleg pedig a katonai ügyeket. Ám az évek során az egyensúly megborult, és a Körönd - George Smilley segítségével - kitúrta a Részleget. A békés és dohszagú unalomban poshadó Részleg azonban feléled tetszhalálából, mert hirtelen neki való feladatot talál. Bizonyíték van arra, hogy a szovjetek rakétákat telepítenek a német határ közelébe. Egy fontos film eltűnt és egy ügynök meghalt. A Részleg készen áll a cselekvésre, a felhatalmazása is megvan, csakhogy se ügynökei, se erőforrásai nincsenek, így valahonnan előássák Fred Leisert, egy németül beszélő lengyelből lett angolt - aki egykoron kiváló rádiós volt, most viszont autókereskedésben utazik -, és visszaküldik keletre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.