Ünnepi hétvége

Májusfa alatt piknikezhetnek a szennai skanzen látogatói

Az év utolsó tavaszi hónapját kezdő hosszú hétvégén akár a május elsejére virradó reggel felállított májusfa alatt is piknikezhetnek azok, akik a Kaposvártól hét kilométerre fekvő település központjában lévő szabadtéri néprajzi múzeumban, a szennai skanzenben szeretnének kikapcsolódni.

2014.05.01 08:51MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A szervezők tájékoztatása szerint május első négy napján is gazdag programmal várják a látogatókat.

A hosszú hétvégét nyitó csütörtökön háromóránként ingyenes tárlatvezetéseken vagy a játékudvarban szervezett programokon vehetnek részt az érdeklődők, a piknikezni vágyókat zselici finomságok sokasága várja.

Pénteken a Meteor Természetbarát Turista Egyesület kerékpárosait köszöntik a szennai skanzenben, amely egyik állomása lesz a Kaposvárról induló túrázóknak, egyúttal a későn kelők itt még csatlakozhatnak a csoporthoz.

A szombati pihenőnapon a társasjátékokat kedvelőket Együd Árpád és Gönczi Ferenc gyűjtéseiből válogatott gyermekjátékok sokasága és családi méta bajnokság várja a skanzenben, vasárnap pedig az édesanyákat köszöntik.

Ezen a napon a gyermekükkel érkező édesanyák belépőjegyüket ajándékba kapják. Délután kettő órától gyerek táncházzal várják a látogatókat. A jókedvről és a mulatságról a Zselic Alapfokú Művészeti iskola növendékei és tanárai gondoskodnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.