Francia hangulat estére!

Francia filmslágerek a Filmmúzeumban!

Augusztusban indulnak a francia hetek a Filmmúzeumban. Húsz klasszikus filmet mutatnak be, amelyek többsége annak idején nagy sikert aratott a hazai közönség körében.

2008.08.04 18:15ma.hu

Van a filmek között olyan is, amelyik valamilyen okból nem jutott el Magyarországra, pedig a kor legnagyobb francia művészei szerepelnek benne - ilyen például a Boum sur Paris című film Edith Piaf főszereplésével. 

A filmek többsége azonban igazi filmsláger: Don Juan 1973, És Isten megteremté a nőt, Egy párizsi lány - Brigitte Bardot, Az ördög és a tízparancsolat, A fekete tulipán – Alain Delon, A nagy hadgyakorlat, Királylány a feleségem – Gérard Philipe, Főnök szoknyában, Meghal-tok – Louis de Funes. 

A televízióban az alábbi időpontban láthatják a filmeket:

Királylány a feleségem – augusztus 4. hétfő 20:00 

Juliette és Juliette – augusztus 8. péntek 20:00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.