Eszperantósok világtalálkozója Szombathelyen!

Harminchat ország háromszázhatvan résztvevője jelent meg!

A Nemzetközi Eszperantó Ifjúsági Világtalálkozónak egy héten át Szombathely ad otthont. Hivatalosan vasárnap nyitották meg a város főterén rendezett ünnepséggel.

2008.07.28 17:00ma.hu

A fiatalok előbb saját nyelvükön, majd közösen eszperantó nyelven üdvözölték egymást és a vendéglátó Szombathely városát. A világtalálkozó egyik fő témája a közösségi és kisebbségi jogok lesznek, erről cserélik ki tapasztalataikat a fiatalok. 

A vasárnapi megnyitót követően játékos vetélkedőt rendeztek, amelynek célja a csaknem kétezer éves város megismerése, nevezetességeinek megtalálása volt. 

A magyarországi eszperantó találkozók hagyománya a "vízipisztolycsata", amelynek során a csaknem négyszáz fiatal vívnak vízpárbajt a helyi tűzoltók fecskendőkkel felszerelt csapata ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.