13. Tarcali bornapok

Vigalom, karnevál, sokadalom bor és gasztronómia!

Az elmúlt években lendületes fejlődésnek indult a belföldi turizmus és ezen belül is a borturizmus Tarcalon. A július 25- 27 között megrendezésre kerülő I. Országos Borkirálynő Fesztivál eseményeivel újabb hagyományteremtő kezdeményezés indult hazánk borturizmusának fellendítésére.

2008.07.24 18:14ma.hu

A fesztivál keretein belül sor kerül a "Királynők Királynője 2008" elnevezésű szépségversenyre, mely címért a már egyszer megválasztott borkirálynők versenghetnek. Küldetésük az őket delegáló borvidék bemutatása és népszerűsítése. 

Magyarország jövőjét nagyban meghatározza az egyre fontosabb szerepet betöltő turizmus, ezt alátámasztva két szakmai rendezvényre is sor kerül július 26-án a Borfaluban. A nemes küldetés mellett nem maradhat el a fesztiválhangulat sem, számos kísérőrendezvény, koncert kerül megrendezésre. Természetesen nem hiányozhatnak a Tokaj-hegyaljai borok sem a kínálatból. 

Péntek este a Lord, Ossian és Totem zenekarok szuperkoncertje várja a rockzene szerelmeseit. Szombaton a borkirálynők karneváli felvonulását színesíti a pálinka lovagrend és pálinka szépének felvonulása. 

Szombaton színpadra lép Nagy Bandó András, Márió a harmónikás, a Harlekin táncegyüttes és a Szabolcs néptánc együttes. A borturisztikai küldöttek, vagyis a borkirálynők munkáját a szponzorok értékes díjjaikkal jutalmazzák. A zsűri által megválasztott legszebb borkirálynő fődíjja, az 5 Kontinens utazási iroda jóvoltából egy két személyes repülős út Sissy Királynő szigetére, Korfura. 

A Tarcali Bornapok keretében megkóstolhatja a Keresztúri pincesoron Tokaj-hegyalja nedűit. A 6 puttonyos Borfaluban részt vehet különleges pálinkabemutatókon és kóstolókon. A finom hegyaljai borok mellé bográcsételek közül választhatnak, akik megéheznek a programok során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.