20 ezer négyzetméteren

Ma veszi kezdetét a 28. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

Mától négy napon át tart a magyar agrárgazdaság egyik legjelentősebb kiállítása, a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, ahol csaknem 150 kiállító 21 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit.

2013.05.22 08:06MTI

A kiállítást Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára nyitja meg. 

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok idén is több szakmai rendezvénynek ad otthont. Csütörtökön a Gabonatermesztők Országos Szövetségének konferenciáján az agrár helyzetértékelés után a várható támogatásokról, a gabonapiaci kilátásokról integrált növénytermesztés lehetőségeiről és az agrárpénzügyekről tájékoztatják a szakembereket. 

Az Országos Erdészeti Egyesület Gépesítési Szakosztálya és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége pénteki, közös rendezvényén többek között az erdészeti gépesítésről és a SEFAG Zrt. energiaerdő-projektjéről tartanak előadásokat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az EU 2013 utáni agrártámogatásainak rendszeréről, annak változásairól, valamint az új kamara programjáról tart fórumot. 

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok hagyományos programja a szántóföldi gépbemutató, ahol működés közben láthatók a munka- és erőgépek. Az idei bemutatók fő témája a zöldtakarmány betakarítás és talajművelés eszközeinek megismertetése. A látogatók több mint 40 gépet és több gépújdonságot tekinthetnek meg. A Gazdanapok egyik kiemelt eseménye a Lovas Hagyományok Múltban és Jelenben - Bábolnai Lovasturisztikai Napok. 

A rendezvény keretében naponta látható lovas program, amelynek főszervezője a házigazda a Nemzeti Ménesbirtok Kft. Pénteken a Ménesbirtok felajánlásában egy Shagya-arab lovat sorsolnak ki azok között, akik belépőjegyet vettek a gazdanapokra. 

A kiállítás négy napja alatt az érdeklődők megtekinthetik a Ménesudvart, lovaskocsival ellátogathatnak a Csikótelepre, hintóval kikocsikázhatnak az Arborétumba, ahol a híres lovak temetőjét is megnézhetik, illetve idegenvezetővel látogathatják meg a Szapáry-kastélyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.