Kulturális programok

Magyar fesztivál San Franciscóban és Miamiban

Élénk látogatottsága volt a hét végén a San Franciscóban megrendezett II. Magyar Örökség Fesztiválnak és a miami III. Magyar Fesztiválnak.

2013.05.13 02:31MTI

San Francisco Belmont városrészében mintegy kétezren látogattak el a helyi magyar szervezetek és egyházak összefogásával szervezett rendezvényre, amelynek vendégei három színpadon tekinthettek meg kulturális programot.
   
A fesztiválon a nézők egyebek között megnézhették a San Franciscó-i Eszterlánc néptáncegyüttes fellépését, a 4-9 éves Mazsolák műsorát, de Kanadából is érkezett fellépő. A magyar történelmi és népviseleti kiállítás mellett az eseményt gazdagította az I. Kaliforniai Magyar Huszárregiment hagyományőrzőinek részvétele is.
   
A fesztivál népes, magyar és amerikai közönsége a kulturális csemegék mellett a magyar konyha és borászat remekeit is élvezhette.
   
"A fesztiválon megmutatkozott az összefogás ereje, ami azért nagyon fontos, mert mi, kaliforniai magyar szervezetek és egyházak, mindannyian Magyarországot képviseljük" - mondta vasárnap az MTI-nek Zentai Ildikó, a San Franciscó-i Magyar Katolikus Misszió elnöke.
   
A Miami Magyar Házban a szintén a magyar kultúra jegyében szervezett hagyományőrző fesztivál keretében magyar kézműves vásárt, néptáncbemutatót, magyar gitár- és hegedűművészek előadását tekinthette meg a népes közönség.
   
A szervezők a fesztivál teljes nyereségét a Miamiban működő Kossuth Klub fejlesztésére és modernizálására kívánják fordítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.