Holdudvar Galéria

Renaissance Me! - képregények tangóharmonikával

A Reneszánsz Év - 2008 programjaként a Holdudvar Galériában a képregény-pályázat legjobb alkotásai mellett különleges zenei élmény várja az érdeklődőket július 3-án.

2008.06.25 16:49ma.hu

Hazai és külföldi zenekarok fellépésével indul útjára a Renaissance Me! című féléves koncertsorozat a Reneszánsz Év – 2008 programsorozat eseményeként. Ugyancsak az évad keretében mutatjuk be július 3-án a Holdudvar Galériában a képregény-pályázat díjnyertes alkotásait.

Mátyás király megkoronázásának 550. évfordulója alkalmából az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2008-at a Reneszánsz Évének nyilvánította. Országszerte változatos tudományos és kulturális programokat szerveznek, melyek többsége azonban nem a múltat idézi meg, hiszen ezt a technikai újításairól és szellemi megújulásáról ismert korszakot méltóképp a hagyományokat felhasználó új ötleteinkkel ünnepelhetjük meg. A Renaissance Me! címet viselő, fél éven át tartó koncertsorozat is ezt teszi zenei újításokat bemutató zenekarokkal.

A megnyitó rendhagyó módon két napon át tart, két különböző helyszínen. A Millenáris Fogadóban július 2-án az osztrák Dubblestandart zenekar nyitja meg a programot. A reggae, dub és elektronikát ötvöző zenészek első alkalommal érkeznek Magyarországra.

A második napon, július 3-án a margitszigeti Holdudvar Galériában a Reneszánsz Év - 2008 és a film.hu képregény pályázatának (www.matyaskepregeny.hu ) legkiválóbb munkáit mutatják be, majd ezt követően a tangóharmonika és cselló alapú experimentális zenekar, a francia Little Ballroom vezeti be a hallgatókat a sanzon új évszázadába. Őket a Ludditák és az Angliában is egyre ismertebbé váló Secta Chameleon követi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.