Harmincöt képzőművész

Kollázsokból nyílik kiállítás a Vízivárosi Galériában

Harmincöt képzőművész, köztük Bács Emese, Kazinczy Gábor, Konok Tamás Kossuth-díjas és Mózes Katalin alkotásaiból Új Kollázsok '12 címmel szerdától látható kiállítás a Vizivárosi Galériában, Budapesten.

2012.11.04 08:41MTI

A tárlatot az 1995-ben alakult Magyar Festők Társasága szervezi a galéria támogatásával, a harmincöt kiállító művész zöme a műfaj kiválóságának számít, de új tehetségek és a társaság korábbi tárlatain még nem szerepelt érdemes alkotók is bemutatkoznak - olvasható az MTI-nek elküldött ajánlóban.
   
Látható lesz mások mellett Mózes Katalin 2007-ben készült Két könyv című kollázsa, az új képek közül pedig Lakner Zsuzsa Köszönjük, hogy nálunk vásárolt című munkája, Tóth Ferencz Paszpartu romlás 1. című képe, Székely Kati Ritmus-részlet című alkotása, valamint Kazinczy Gábor Csalétkek című kollázsa.
   
A társaság Magyar Kollázs (1910-2004) címmel 400 művet vonultatott fel a magyar kollázs történetét bemutató tárlaton 2004-ben a Győri Képtárban. Azóta ez az első kiállítás az alkotók újabb műveiből.
   
A Magyar Festők Társasága 15 éves fennállása alatt több mint 100 kiállítást rendezett Magyarországon és külföldön, valamint 45 katalógust adott ki. 1996 óta a társaság rendezi a Szekszárdi Festészeti Triennálét. Céljuk a tagság, valamint a magyar festőművész-társadalom szakmai támogatása, és ezzel együtt a modern kortárs képzőművészet népszerűsítése. A társaság elnöke Kováts Albert Munkácsy-díjas festőművész.
   
Dokumentálás céljából a kiállítás anyagából katalógust adnak ki Kazinczy Gábor bevezetőjével, a tárlat november 27-ig tart nyitva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.