A XII. Bonyhádi Könyvfesztivál

Mesék, helytörténet, kézművesudvar, történeti játékok, bábszínház várja a gyerekeket a rendezvényen

Mesekötetek, helytörténeti munkák, természetalbumok szerzőivel találkozhatnak az olvasók a XII. Bonyhádi Könyvfesztiválon, amelyen tizenhárom kiadó, kereskedés ad ízelítőt kínálatából.

2012.06.13 07:17MTI

A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen mások mellett Telegdi Ágnes meseíró, Czigány György költő, zenekritikus, a mecseki fotóalbumát ismertető Müller Nándor lesz a vendége a könyvbemutatóknak, író-olvasó találkozóknak. Radnóti Ilona történésznek a baranyai zsidóság történetét feldolgozó, Weiszmayer és Fuchs című kötetét Hábel János, a pécsi Lenau-ház igazgatója mutatja be.

A háromnapos rendezvényen a meseirodalom újdonságai mellett kézművesudvar, történeti játékok, bábszínház várja a gyerekeket, akiknek egy elsőkötetes szerző is bemutatkozik: Siklósi Krisztián bonyhádi népzenész ezúttal Griffmadáron repültem című verseskötete alapján tart a kicsiknek interaktív foglalkozást.

A fesztivál szervezői a fantasyirodalmat kedvelő tizenéves olvasókra is gondoltak, akik a műfaj hazai képviselői közül Szurovecz Kittivel és Spirit Blisszel találkozhatnak, egyben megalakítják a - nevében az Alkonyat-történetekre utaló - Dark Side olvasói klubot.

Az olvasását népszerűsítő fesztiválra a pénteki megnyitón a bonyhádi művészeti iskola népzenei tagozatának növendékei magyar népzenével hangolják a közönséget, szombat este pedig az első magyar skótdudásként ismert Kéri György skót dallamokat szólaltat meg, ízelítőt kínálva a skót szokásokból és irodalomból is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.