Barátja facebook üzenetben közölte a hírt

Elhunyt Donald Dunn, a Blues Brothers basszusgitárosa

Hetvenéves korában Tokióban meghalt Donald Dunn basszusgitáros, dalszerző, akire legtöbben a Blues Brothers című amerikai filmből emlékeznek.

2012.05.13 20:50MTI

Dunn, aki a Rock and Roll Hírességek Csarnokában megörökített Booker T. és a MGs együttesek tagja volt, a John Landis amerikai rendező 1980-ban bemutatott zenés filmvígjátékának híres együttesében, a Blues Brothersben is szerepelt.

Dunn japán vendégszereplésen volt, halálhírét barátja és zenésztársa, Steve Cropper írta meg Facebook-üzenetében, aki vele volt Tokióban.

Dunn 1941-ben született Memphisben, és olyan világhírű zenészekkel, együttesekkel játszott együtt, mint Eric Clapton, Neil Young, Bob Dylan, a Creedence Clearwater Revival, Rod Stewart, Jerry Lee Lewis és még sokan mások, akik bluest, soult és gospelt énekeltek. 2007-ben Grammy-életműdíjjal tüntették ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.