Augusztustól lehet új vezetője a teátrumnak

Kilencen pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház élére

Kilencen pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára.

2012.04.06 15:23MTI

Az önkormányzat kommunikációs központja közölte: amennyiben a pályázat eredményes lesz, augusztustól lehet új vezetője a teátrumnak.
   
A közlemény szerint a februárban kiírt pályázatra a megadott határidőig Bata János színész, Kamondi Zoltán Balázs Béla-díjas rendező, forgatókönyvíró, producer, Kárpáti Norbert színész, Kuna Károly színész, Mihályi Győző Jászai Mari-díjas érdemes művész, Réthly Attila rendező, Romvári Gergely dramaturg, díszlettervező, Seregi Zoltán színész, rendező, valamint Szikora János Jászai Mari-díjas rendező jelentkezett.
   
A pályázatokat szakmai előkészítő bizottság értékeli és véleményezi, meghallgatja a kandidálókat, majd májusban Székesfehérvár közgyűlése tárgyal a pályázatokról. Érvényes és eredményes pályázat esetén augusztustól lehet új vezetője a teátrumnak.
   
A pályázatot immár másodszor írták ki azt követően, hogy Székesfehérvár közgyűlése tavaly április 27-i hatállyal megszüntette a színházat addig vezető Vasvári Csaba igazgatói megbízását. 
   
Az előző - a város rendkívüli közgyűlése által az idén januárban érvénytelennek nyilvánított - pályázatra ugyancsak kilencen pályáztak.
   
Az új igazgató megválasztásáig a színházat az igazgatói jogköröket ellátó Quintus Konrád igazgatóhelyettes vezeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.