30 millió dollárért

Új gazdára vár Picasso múzsájának portréja

Új gazdára vár Pablo Picassónak a múzsájáról, Dora Maarról festett portréja, amelyért 30 millió dollárt remél az alkotást árverésen értékesítő Sotheby's.

2012.03.24 21:22MTI

Az aukciós ház május 2-án bocsátja licitre az 1941-ból származó alkotást: ez a festmény ígérkezik a Sotheby's tavaszi aukciója fénypontjának.

A Femme assise dans un fauteuil (Karosszékben ülő nő) című portré szögletes-éles stílusú, és magán hordozza azokat a stílusjegyeket, amelyek Picassónak a második világháború idején született alkotásait jellemzik.

Egy Dora Maarról készült másik portré 95 millió dollárért kelt el 2006-ban, az az alkotás a világ legdrágább festményei között szerepel.

A most árverésre váró remekmű Theodore J. Forstmann amerikai milliárdos és filantróp kollekciójának a része. A 71 éves műgyűjtő novemberben hunyt el.

Picasso portréja mellett kalapács alá kerül még Forstmann gyűjteményéből többek közt Chaim Soutine francia expresszionista művész La chasseur de chez Maxim's (Kifutófiú a Maximban) című képe, amelynek értékét 15 millió dollárra taksálják. A Sotheby's hasonló összegben reménykedik Joan Miró Tete humaine (Emberi fej) című festménye esetében is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.