Elkészült a faldekoráció

Képgaléria: Darvas nélkül a "Nemzet Színészei" a híd alatt

Kevesebb, mint tíz nap alatt készült el a "Nemzet Színészei" óriási faldekoráció a Rákóczi híd (volt Lágymányosi híd) pesti oldalának szürke támfalára. A portrékon Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Komlós Juci, Kállai Ferenc, Garas Dezső, Lukács Margit, Sinkovits Imre, Zenthe Ferenc és Raksányi Gellért színművészek láthatók.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.03.24 17:12ma.hu
KATT a képre >>>

A falfestés koncepciója és kivitelezése a Suppré-Neopaint nevéhez köthető. A kreatív csoport a projekt megvalósításához szakmai partnerként a Nemzeti Színházat kérte fel. A színház az elhunyt színészek portréinak megfestéséhez a hozzátartozók beleegyezését kérte, akik a kezdeményezést többnyire örömmel fogadták és az ötletgazdákkal készséggel működtek együtt. A festményről Darvas Iván arcképe azért hiányzik, mert a portréfestéshez özvegye sajnálatos módon nem járult hozzá.

A festmény már készítése közben is nagy érdeklődést váltott ki, a Rákóczi híd felé járók mind az ötletet, mind a kivitelezést elismerő szavakkal illették. A Suppré-Neopaint bízik benne, hogy az alkotás végleges formája mindenkinek elnyeri a tetszését! A faldekoráció hivatalos átadójára a Nemzeti Színház 10. évfordulójának alkalmából 2012. március 25-én (vasárnap), 14 órakor kerül sor.

Fontos megjegyezni, hogy a Suppré-Neopaint hivatalos pénzügyi támogatás nélkül valósította meg a projektet. A festéssel a csoport célja az volt, hogy felhívja az önkormányzatok figyelmét arra, hogy milyen rendhagyó módon és gyorsan válhat tetszetőssé, ötletessé egy kopott, szürke falfelület.

A Suppré-Neopaint ezúton is szeretné köszönetét kifejezni mindazoknak a hozzátartozóknak, akik hozzájárultak a képek megfestéséhez; a Trilak Festékgyár Magyarország Kft.-nek a szükséges festékmennyiség biztosításáért; a Nemzeti Színháznak a partnerségért; a BKK Híd és Műtárgy Osztálynak, valamint a IX. kerületi és a Fővárosi Önkormányzatoknak a kivitelezéshez szükséges engedélyekért!

A Suppré-Neopaint ezzel az akciójával folytatja a tavaly útjára indított TűzfalRehab elnevezésű programját, amelynek keretén belül városi nagyméretű falfelületek, tűzfalak újulnak meg. 2011-ben három budapesti falfelület kapott „színes ruhát”, melyek osztatlan sikert arattak.

A sorozat áprilisban folytatódik. „A Gombold Újra!” divattervezői pályázat győztes művét a Suppré-Neopaint csoport festi majd meg egy belvárosi tűzfalra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.