Kína kincsei

Kövesse az ősi nyomokat és fedezze fel Kína temérdek kincsét!

! Ámuljon el az Ezer Buddha-hegy sziklájába vájt csodálatos Buddha-szobrok láttán! Csodálja meg a csupasz sziklákhoz tapadó, vagy mély szakadékok fölött meredező kolostorokat!

2008.05.03 20:00ma.hu

Kövesse az ország hatalmas térségein át kanyargó Nagy Falat! Látogassa meg a hegyekkel egyidős pagodákat, és mindezt úgy, hogy ki sem kell lépnie kényelmes otthonából! A könyv felejthetetlen utazásra viszi olvasóit Kína több mint 340 páratlan történelmi, természeti és kulturális nevezetességéhez.

Segítségével végigjárhatja a világ egyik legősibb civilizációjának csodáit, a hófödte hegycsúcsoktól a pazar palotákig, a titokzatos barlangoktól a misztikus szentélyekig. Értse meg az országot, amely a 2008-ban megrendezésre kerülő olimpiának ad otthont, és ismerje meg a következő "kincseket" - is:

• a legkalandosabb kereskedelmi útvonalat, a Selyemutat
• a losani óriás Buddhát, a világ legnagyobb kőből faragott Buddha-ábrázolását
• a meghökkentő sziklaformációkkal, sztalaktitokkal és sztalagmitokkal zsúfolt csodálatos Nádsíp-barlangot
• a Potala palota Nap csarnokát, a dalai láma lakosztályát
• és temérdek más szépséget.

Reader's Digest Kiadó (www.rd.hu), 336 oldal, 3490 Ft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.