Gyerekszobája az Atom

DrMáriás flashre megy a Közlekedésiben

Rekordkísérletként félórás flash kiállítást rendez drMáriás festményeiből a Közlekedési Múzeum. A tárlat kizárólag a zenész-író-képzőművésszel folytatott "Gyerekszobám az Atom" című március 1-i beszélgetés alatt látható.

2012.02.27 16:33ma.hu

A képek közül több, pl. a „Combino Brothers” még soha nem került a nagyközönség elé, azokat első alkalommal – és csak 30 percig (!) – a beszélgetés alatt mutatják be.

Az „Anettka lekési az űrhajót és megszakad a szíve”, a „Combino Brothers”, a „Joshi Bharat Edgar Degas műtermében”, a „Brezsnyev elvtárs 35 év várakozás után megkapja az első Trabantját”, valamint a mai világunk erkölcsiségét kifejező „Szent Bakács, a szalámi-tolvajok védelmezője”, illetve a „Kádár János a rendszerváltás éjszakáján imádkozik” című alkotás lesz látható a rapid kiállításon, mialatt drMáriással „A szocializmus játékszerei” kiállításban beszélget Képes Gábor muzeológus.

Csütörtök délután 4 órától a beszélgetés során vélhetően az is kiderül, hogy mi a kapcsolat a sertésszem, a spagetti és az egykori Jugoszlávia között, valamint drMáriás az író, zenész és képzőművész miért nem tud élni Milo±ević nélkül - ahogy nemrég megjelent önéletrajzi ihletésű kötetének címe sugallja…

A politika és az intimitás kapcsolatáról is tartott nagyszabású lakógyűlési hangulatot is idéző filozófiai csevejen vita lesz arról, hogy mi is a politika, mint intimitás, valamint hogy mi is az intimitás, mint politika, s vajon van-e a kettő között a mai világunkban határ, s mik az átjárás titkai.

A kiállítás és a beszélgetés időpontja: 2012. március 1., csütörtök, 16,00-16,45 között

A kiállítás és a beszélgetés helye: Közlekedési Múzeum, Budapest XIV. kerület, Városliget, Városligeti krt. 11.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.