A Marilyn-képek királynője

Meghalt a fotóslegenda - 99 éves volt

Elhunyt 99 évesen Eve Arnold amerikai fotóriporter, a Marilyn Monroe-ról készült leghíresebb fényképek néhányának készítője.

2012.01.05 23:45MTI

A Magnum fotóügynökség szóvivője, Fiona Rogers szerint Arnold békésen halt meg egy londoni otthonban.

Eve Arnold 1912-ben Philadelphiában született, szülei orosz bevándorlók voltak. Pályafutása során olyan kiadványoknak dolgozott, mint a Life magazin. A Magnum csapatához az 1950-es években szegődött. Képein bárpultosok és cowboyok éppúgy szerepeltek, mint Jacqueline Kennedy amerikai first lady és Malcolm X polgárjogi harcos.

Leghíresebb felvételei között Marilyn Monroe-ról készólt portrék is szerepeltek, ezeket Marilyn Monroe: An Appreciation címmel gyűjtötte össze és adta ki. Eve Arnold az 1960-as években költözött Londonba, ahol a Sunday Times című lap fotósaként dolgozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.