Óévbúcsúztató a pécsi Bóbita Bábszínházban

Kiment a szárnyas malac a napra...

Bábkedvelő gyermek és felnőtt közönségével együtt búcsúztatja az óévet a pécsi Bóbita Bábszínház pénteken, a "Szárnyas malac napon".

2011.12.28 09:17MTI

A teátrum immár hagyományos előszilveszteri rendezvénye a Weöres Sándor Bóbita című versében szereplő megigézett malacról kapta nevét, melyet az intézmény 1994-ben emblémájául választott.

A bábszínháznak a reggeltől estig tartó idei fesztiválon árusok kínálják portékáikat a színház Zsolnay Kulturális Negyedben álló épülete körül. Benn új kuckók, zugok tárulnak fel a gyermekek előtt, azokban különleges játékok, mesék várnak rájuk.

Sor kerül kézműves foglalkozásokra, zenés, táncos előadásokra is, estére pedig a felnőtteknek készülnek egy kis meglepetéssel a szervezők.

A gyerekeket és szüleiket délelőtt a Meselabirintus című kalandjátékra, meseolvasásra, bábkészítésre, éneklésre és játékra invitálják.

A mulatság délután tánc- és hangszerbemutatóval, majd a Csurgó Zenekar koncertjével folytatódik, amelyet táncház és daltanulás követ. A bábszínház este nyolc órától a felnőtteket várja: nagytermében a Kajárpéci Vízirevü vendégjátéka, a Drakula gróf Kajárpécen című előadás látható, majd a kamarateremben Kis éji zene címmel csendes-ülős koncertet ad a Harp-Agon Z.T. zenekar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.