Dzsessz, nu blues és elektro szving

Műfajok folynak egybe az A38 olvasztótégelyében

Szerdán igazi műfajfúziós tégellyé változik a fővárosi A38 hajó koncertterme, ahol egy este leforgása alatt fellép a francia karnevál dzsesszt játszó Wombo Orchestra, valamint két hazai formáció, az elektro nu bluest képviselő Mississippi Big Beat és az eklektikus dj-duó, Savages y Suefo is.

2011.12.26 08:19MTI

Az est fő fellépője, a francia Wombo Orchestra visszatérő vendégnek számít Magyarországon. A legkülönbözőbb rézfúvós hangszereket felvonultató, 12 tagú bandát már hallhatta a közönség a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, de az A38 hajón sem először lépnek fel. Zenéjük igazi könnyed, táncolható fesztiválzene, különleges hangzásvilággal és hihetetlenül vehemens előadásmóddal - közölték a szervezők.

A magyar Mississippi Big Beat ötvözi a delta-blues elemi energiáját az elektronikus alapok és effektek húzóerejével, ezzel betöltve egy nem túl gyakran emlegetett műfaji űrt. A csapat (Gál Csaba Boogie - gitár, vokál, Oláh Andor - szájharmonika, Dure - elektronikus dob, dj, Máté Szabolcs - vokál, dj és Jónás Jácint - vizualitás) Magyarország klub- és fesztiválszínpadain állandó szereplő, emellett külföldön is rendszeres fellépő.

A Savages y Suefo (Kürtössy Nándor és Lakatos Sándor) elektronikus duó a Chameleon Records gondozásában jelentette meg első lemezét 2008-ban Five Finger Discount címmel. A downtempo, az elektro szving és a világzene tripla határán egyensúlyozó formáció balkáni, latin és keleti hatásokat is gyakran alkalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.