Nagyot vitt a Ticket

A magyar Oscar-díjas rajzfilmkirály nyerte a valladolidi filmfesztivál fődíját

Rófusz Ferenc Ticket című animációja nyerte az 56. valladolidi filmfesztivál fődíját, az Arany Kalászt. Az Oscar-díjas rendező személyesen vette át a trófeát Spanyolország egyik legnagyobb nemzetközi filmművészeti találkozóján szombat este.

2011.10.30 14:25MTI

A filmfesztiválon tartották a film nemzetközi premierjét október 25-én a Calderón Színházban. A légy című, éppen harminc évvel ezelőtt bemutatott filmjével Oscar-díjas Rófusz Ferenc legújabb, 9 perces műve a bemutató alkalmával rögtön el is nyerte a spanyolországi filmművészeti találkozó legjobb rövidfilmjét illető fődíjat megosztva az olasz Enrico Maria Artale Il respiro dell'arco című alkotásával.

A Ticket az élet örök kérdésére keres választ egy férfi születéstől halálig tartó történetén keresztül. Az emberi létet költőien összefoglaló, kézi technikával készült mozgóképben az élet fordulópontjai kelnek életre.

A Ticket a Cameofilm gyártásában készült, a rendezés mellett a forgatókönyvet is Rófusz jegyzi; a film operatőre Erdős István és Pugner Edit, producere Csáky Attila, zeneszerzője pedig DJ Bootsie volt.

Az október 22-29. között idén 56. alkalommal megrendezett SEMINCI (Semana Internacional de Cine de Valladolid) Spanyolország legfontosabb filmművészeti találkozója a San Sebastián-i és a sevillai mellett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.