Korlátlan az emberi feledékenység

Mit keres egy vasmacska a villamoson a gerincvédővel?

Hogyan fejezte be a munkát az a festő, aki létráját hagyta el? Vagy mit csinált a bohóc a gyerekzsúron, amikor észrevette, hogy a teljes lufis szettje a metrón maradt?

2011.08.05 22:46ma.hu

A Múzeumok Éjszakáján tartott megnyitó óta egyre többen „találták meg” a BKV Deák téri Múzeumában rendezett kiállítást. Az elhagyott tárgyakból rendezett tárlat azt mutatja be, mi mindent felejtünk a metrón, buszon, villamoson, milyen tárgyakat használunk, hogyan öltözünk. Amellett, hogy a mementókat szemlélve elcsodálkozunk és elgondolkodunk magunkról és a világunkról, hétköznapi kérdések is felmerülnek bennünk: vajon hogyan szállt le valaki a botja, vagy gerincmerevítője nélkül a járműről? Ki felejt a buszon egy teljes sorozatot a kedvenc gyerekkönyvéből? Mi lett azzal a babával, aki percekkel korábban még a babakocsiban utazott a 7-es buszon, de a kocsi már nem ment utána? Hogyan fejezte be a munkát az a festő, aki létráját hagyta el? Vagy mit csinált a bohóc a gyerekzsúron, amikor észrevette, hogy a teljes lufis szettje a metrón maradt?

Figyelmes és becsületes embertársainknak köszönhetően a talált tárgyak raktárának polcaira azonban nap mint nap új dolgok kerülnek és várják, hogy figyelmetlen gazdájuk értük jöjjön. A vasmacskát vajon fémgyűjtők felejtették a villamoson, és egy hajó szerencsétlen utasai azóta is a vízen ringatóznak, mert nincs mivel kikötniük? Vajon átvették-e a hatalmat a haramiák azon az óvodai farsangon, amire igyekezve elvesztette teljes seriff felszerelését egy kisfiú? Újra körülnéztek hát a raktárban, és az elmúlt három hónapban leadott tárgyakból frissítették a kiállítás anyagát. Azt, hogy mivel, nem áruljuk el – talán épp az Ön arcán ragyog majd fel váratlanul a boldog mosoly: megtaláltalak!

A nagy sikerre való tekintettel meghosszabbították a kiállítást, így augusztus végéig még azok is rácsodálkozhatnak, mily korlátlan az emberi feledékenység, akik eddig még nem látogattak el a BKV Deák téri múzeumába. Az elveszett tárgyak várják Önöket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.