Bolondozások Key Westen

Egy floridai férfi nyerte a Hemingway-hasonmásversenyt

Egy 64 esztendős, fehér szakállú floridai férfi nyerte a hét végén az idei Hemingway-hasonmásversenyt, amelyet évente rendeznek meg a néhai író törzshelyén egy Key West-i bárban.

2011.07.25 10:46MTI

Matt Gineo olyan gyapjúkardigánt öltött a szombat esti fináléra, amelyet a Nobel-díjas író viselt emlékezetes fényképén, amelyet Yousuf Karash készített róla. Gineo 12. alkalommal indult a mezőnyben, de először vitte el a pálmát, százhúsz versenytársat utasítva maga mögé.

"A szívem mélyén nagyon vágytam erre, de nem tudtam hány évbe telik, hogy bekövetkezzen" - mondta el a győztes.

Az orvosbiológiai mérnök elárulta, hogy maga is Hemingway szenvedélyeinek rabja: sporthorgász és írással is foglalkozik. A vasárnap véget ért Hemingway-napokkal, amelynek keretében évente a hasonmásversenyt is megrendezik, az író emlékét ápolják Key Westen, hol a harmincas években élt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.