Bocsájt el, bélyegez meg

Mesterházy, a jó elvtárs: félelem járja be Magyarországot

Mesterházy Attila szerint félelem járja be az országot, hiszen a kormány embereket félemlít meg, bocsájt el vagy bélyegez meg csak azért, mert másképpen gondolkodnak. A szocialisták elnök-frakcióvezetője ezt csütörtökön Püspökladányban, az ellenzéki párt részországgyűlésén mondta.

2011.06.02 14:39MTI

Mint fogalmazott, a szocialista pártnak ebben a helyzetben az a dolga, hogy beszéljen ezekről a dolgokról és alternatívát nyújtson a társadalomnak. Kijelentette: Magyarországon a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt nem lesz, hanem már van szociális válság.

Ennek oka szerinte az, hogy a kormány az általa preferált társadalmi osztályoknak kedvez, de a legnehezebb körülmények között élőkön nem segít, sőt egyre több terhet ró rájuk.

A mintegy hetvenfős hallgatóság előtt Mesterházy Attila közölte, egyetért az Orbán Viktor kormányzati évértékelőjén mondottak közül azzal, hogy "az elmúlt egy év kormányzati teljesítménye nem lesz elég a következő három évre". Értékelése szerint ugyanis a kormány "gazdasági zsákutcába, szociális válságba" taszítja az embereket. A Leghátrányosabb helyzetben lévőkért címmel megrendezett összejövetelen éppen ezért igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy a kormány cserben hagyta a vidéket, a legnehezebb helyzetűek képviseletéről lemondott - mondta a pártelnök.

Megítélése szerint a kormány nemcsak elfogadja a létező társadalmi és regionális különbségeket, hanem még növeli is azokat.

A Fidesz ezzel éppen azt teszi tönkre, ami a legfontosabb és a legértékesebb Magyarországon: az emberi erőforrást, a magyar embereket - húzta alá. Az MSZP frakcióvezetője végül képviselőcsoportja tagjaitól azt kérte: "ne ijedjünk meg a baloldaliságunktól! (...) Elvtársak, barátok, bajtársak az a dolgunk, hogy merjünk baloldaliak lenni!"


A részországgyűlésen felszólaltak a párt vasárnapi időközi választásokon induló jelöltjei is. Bangóné Borbély Ildikó, a Hajdú-bihari 6-os körzet országgyűlésiképviselő-jelöltje és Molnár László független püspökladányi polgármesterjelölt felszólalását megelőzően a résztvevők egyperces néma felállással adóztak az autóbalesetben elhunyt Arnóth Sándor fideszes politikus emléke előtt.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a kormány cserbenhagyta a Sárréti térséget: az ország egyik legelmaradottabb régiójának problémáira Budapesten nem érzékenyek a döntéshozók. "Nem levelezni akarunk a szociális helyzetről, hanem azt szeretnénk, hogy a kormány a maga szemével lássa, hogy nagy a baj" - hangsúlyozta.

Molnár László - aki 1994-2006 között függetlenként volt Püspökladány első embere - azt mondta, kész szülővárosa szolgálatára.

A megoldandó problémák közül kiemelte a város 2,7 milliárdos adósságállományának és a munkanélküliségnek a csökkentését. Az eseményt követő sajtótájékoztatón Mesterházy Attila arra a kérdésre, hogy az elhangzottakkal egyben elveti-e a Gyurcsány-platform állásfoglalását a párt balra fordulása ellen, annyit mondott: "én az ülésen Gyurcsány Ferencet idéztem, és nagyon egyet tudok érteni az ő korábbi mondataival, miszerint merjünk baloldaliak lenni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.