Gyaníthatóan a háborús bűnöst tartóztatták le

Elfogták Ratko Mladicot?

A belgrádi belügyminisztérium egyik név nélkül nyilatkozó illetékese közölte: a szerb rendőrség letartóztatott egy férfit, aki gyaníthatóan azonos Ratko Mladic háborús bűntényekkel vádolt volt boszniai szerb hadseregparancsnokkal.

2011.05.26 12:37MTI

Az illető elmondta, hogy Szerbiában, egy meg nem nevezett helyszínen tartóztattak le egy férfit, aki külsőre hasonlít Mladicra. Jelenleg DNS-vizsgálatnak vetik alá, ami három napot vesz igénybe.
   
A B92 belgrádi rádió úgy tudja, hogy a férfit a szerb titkosszolgálat fogta el.

A rádió zágrábi tudósítója pedig úgy értesült, hogy a szerb hatóságok már a horvát belügyminisztériumnak is megerősítették, hogy feltehetően elfogták a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) által évek óta keresett szökevényt, akit súlyos háborús bűntettekkel vádol az ügyészség. Mladicot tartják a srebrenicai mészárlás első számú felelősének.
   
Előzőleg a Jutarnji List című horvát lap arról adott hírt szerb rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy néhány órája Szerbia területén elfogtak egy Milorad Komadic névre hallgató férfit, akiről azt feltételezik, hogy azonos Mladiccsal.

A horvát lap úgy tudja, Komadicot azután fogták el, hogy bejelentés érkezett a hatóságokról, miszerint a férfi nagyon hasonlít Mladicra, és egyes azonosításra alkalmas jegyei is egyeznek a vádlott vonásaival.
   
Boris Tadic szerb elnök 13 órakor tart sajtótájékoztatót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.