Lepacsiznak

Diktátor-túra: Kim Dzsong Il megérkezett Pekingbe

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető szerdán megérkezett Pekingbe. Dél-koreai újságírók úgy tudják, hogy Kim a délutáni órákban találkozik a kínai államelnökkel, Hu Csin-taóval (Hu Jintao).

2011.05.25 08:17MTI

Az Észak-Korea első emberét szállító, különlegesen felszerelt páncélvonat helyi idő szerint délelőtt kilenc órakor futott be a fővárosi pályaudvarra, ahonnan az őt és kíséretét szállító konvoj egyenesen a kormány Tiaojütaj (Diaoyutai) vendégházába indult - jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség.

Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő némileg szokatlan módon a hét végén Japánban megerősítette: Kimet Peking hívta meg a kínai gazdasági reform eredményeinek tanulmányozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.