Kim Dzsong Il köszöni

Észak-Korea nem megy a nukleáris biztonságról kvaterkázni

Kim Dzsong Il, Észak-Korea vezetője elutasította szomszédja, Dél-Korea meghívását a jövőre Szöulban tartandó, a nukleáris biztonságról szóló nemzetközi csúcstalálkozóra - közölte csütörtökön a dél-koreai sajtó.

2011.05.12 08:19MTI

A meghívást Ri Mjong Bak államfő hétfőn Berlinben azt követően terjesztette elő, hogy megbeszéléseket folytatott Angela Merkel német kancellárral.

A dél-koreai elnök hangoztatta, a nemzetközi közösség és a csúcstalálkozó résztvevői azt várják Észak-Koreáról, hogy feladja nukleáris fegyverprogramját.

A phenjani békés újraegyesítés bizottsága szerint a javaslat nevetséges kísérlet arra, hogy a párbeszéd feltételeként lefegyverezzék Észak-Koreát. A testület meg nem nevezett szóvivője közleményében arra is figyelmeztetett, hogy Észak-Korea soha sem fogja megbocsátani az ország méltóságát sértő kijelentéséket.

A KCNA állami hírügynökség által nyilvánosságra hozott dokumentumban egyben árulónak nevezte a dél-koreai államfőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.