Alkotmányos monarchiát követelnek

Június 1-jén megszűnik a rendkívüli állapot Bahreinben

A tervezettnél korábban, június 1-jén megszűnik a rendkívüli állapot Bahreinben - döntötte el az ország uralkodója az állami hírügynökség vasárnapi bejelentése szerint.

2011.05.08 18:09MTI

A király március 15-én, a februárban kezdődött, nagyobb demokráciát követelő megmozdulások nyomán vezette be a rendkívüli állapotot, amely a korábbi terv szerint június 15-én szűnt volna meg.

A nagyobb politikai szabadságot és alkotmányos monarchiát követelők tüntetők mozgalmát a bahreini rendfenntartó erők leverték, s a résztvevőkre megtorlás vár.

A manamai kormány bejelentése szerint várhatóan mintegy 400 ember ellen emelnek vádat. Ők állítólag bűncselekményeket követtek el. A tiltakozó megmozdulások során legalább 29 ember halt meg, s az áldozatok hat kivételével a kisebbségi síiták közül kerültek ki. A hat nem síitából négy rendőr, kettő pedig külföldi, egy indiai és egy bangladesi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.