Alain Robert - őrült vagy zseni?

A világ legmagasabb épületén mászik a Pókember

A világ legmagasabb épületét mássza meg hétfőn a magát Pókembernek kikiáltó francia férfi.

2011.03.28 20:19MTI

Alain Robert Dubajban valamivel napnyugta előtt kezdett el felkapaszkodni a 828 méter magas Burdzs Kalifa épületen. Becslése szerint 6-7 óra alatt ér fel az épület tetejére.

Szokásától eltérőn most biztonsági kötelet és hevedert is használ, bár nem önszántából, hanem a mászást engedélyező házigazdák elvárásainak eleget téve.

Ahogy leszáll az éj, fényszórók segítik a Pókembert. Ezúttal teljesen legális akciója, engedéllyel mászik, és a házigazdák még egy mentőautót is készenlétbe állítottak az épület tövében.

A 48 éves Robert - világhálós naplója szerint - eddig több mint hetven felhőkarcolót mászott meg, köztük az Empire State Buildinget New Yorkban, a Willis tornyot Chicagóban, a Petronas ikertornyot Kuala Lumpurban, a Tajpej 101-et Tajvanon. Utóbbi a világ legmagasabb épülete volt a Burdzs Kalifa előtt, mely bő egy éve készült el. A dubaji épület 160 emeletes - ennyi szint lakható benne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.