Egyre nő a feszültség

Japánban tüntetnek az nukleáris energia felhasználása ellen

A hamaokai atomerőmű azonnali bezárását követelik a nukleáris energia felhasználása elleni tüntetés résztvevői Nagojában.

2011.03.27 19:53MTI

Március 11-én a Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengés rázta meg Japán északkeleti partvidékét, a rengés pedig szökőárt okozott az epicentrum közelében.

Fotó: MTI

 

Japán illetékesek szerint téves az a néhány órával korábbi bejelentés, miszerint a március 11-i Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengés során megsérült okumamacsi Fukusima Daiicsi atomerőmű 2-es reaktorblokkjában hirtelen nagyon megugrott a radioaktivitás szintje, s a víz radioaktivitása tízmilliószorosa volt a szokásos normális szintnek. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.