Több száz embert telepítettek ki Indonéziában

Veszély: ömlik a láva a Karangetang vulkánból!

A szigetország hatóságai szerint csaknem hatszáz embert telepítettek ki egy működésbe lépett indonéziai vulkán környékéről.

2011.03.19 10:26MTI

A Karangetang tűzhányóból folyamatosan ömlik a láva és a vulkán gázfelhőt lövell a magasba. A négy kilométeres körzetében lévő három falu 582 lakosát biztonságos helyre szállították.
   
Az 1784 méter magas Karangetang-hegy, a Sulawesi (Celebesz) szigettől északra fekvő Siau szigetén emelkedik, és a szigetvilág egyik legveszélyesebb tűzhányójaként tartják számon. Legutóbb augusztusban tört ki, akkor négy ember halálát okozta.
    
Indonézia a csendes-óceáni "tűzgyűrű" része, ahol a tektonikus lemezek törésvonala mentén gyakoriak a vulkánkitörések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.