Washington: Japánból csak kifelé, befelé ne!

Az amerikaiakat evakuálják a radioaktív szennyezettség miatt Japánból

Az amerikai kormányzat szerdán engedélyezte, hogy megkezdjék az amerikai állampolgárok evakuálását Japánból.

2011.03.17 08:01MTI

Washington - tekintettel az egyre romló helyzetre - arra kérte állampolgárait, hogy halasszák el Japánba tervezett utazásaikat, a szigetországban tartózkodóknak pedig javasolta, hogy távozzanak onnan.
   
Washington indoklása szerint a kiszámíthatatlan időjárási és szélviszonyok miatt a radioaktív szennyezettség terjedésének iránya sem látható előre, ezért Japán egész területére vonatkozik a felhívás.
   
Barack Obama amerikai elnök szerdán, telefonon ígérte meg Kan Naoto japán kormányfőnek, hogy az Egyesült Államok japán szövetségese segítségére siet a múlt pénteki földrengés és cunami okozta károk és a fukusimai atomerőműben kialakult válságos helyzet felszámolása érdekében. Obama egyben csodálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a japán nép elszántan és kitartóan küzd a természeti katasztrófa következményei ellen.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.