Csernobil remake

Videóval! Japán tart egy nukleáris katasztrófától, csapvizet már nem lehet inni

A földrengés és cunami sújtotta szigetország jelenleg egy nukleáris katasztrófa megelőzéséért küzd, miután robbanás volt az egyik erőműben.

2011.03.12 12:20ma.hu

A hűtési folyamatban használt hidrogén robbant be a Tokiótól 240 kilométerre északra található 1-es számú atomerőműben, mely tovább súlyosbította a helyzetet azon a területen, amelyre a japán kormány már így is atomenergetikai szükségállapot hirdetett ki, tartva a nukleáris összeomlástól.

A hangos robbanás egész Fukushimában hallható volt, fehér füst gomolyog az egész környéken. Több munkás is megsérült.

Egyes jelentések arról is beszámoltak, hogy a térségben megnőtt a radioaktív sugárzás mértéke, az óránkénti dózis meghaladja az egész éves átlagot, növelve ezzel a veszélyt a rák kialakulásának kockázatára az ott élők és dolgozók esetében.

A japán tévé figyelmeztetést tett közzé a fukushimai lakosság számára, hogy maradjanak otthonaikban, kapcsolják ki a légkondícionálókat és ne igyanak csapvizet. Akik az utcára mennek, fedjék el testrészeiket, bőrfelületeiket takarják le nedves törölközőkkel, viseljenek maszkot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.