Kate és Vilmos is hidegen hagyja őket

Az amerikaiak 42 százaléka nem ismeri a WikiLeakset

Az amerikaiak 42 százaléka hírből sem hallott a WikiLeaks portálról, és gyakorlatilag senkit nem érdekel az Egyesült Államokban Vilmos brit trónörökös és Kate Middleton közelgő házassága.

2011.02.01 09:26MTI

A Vanity Fair magazin és a CBS amerikai televízió megbízásából készített közvélemény-kutatás alaposan meglepte az elemzőket. Ennek eredményeit hétfőn hozták nyilvánosságra.

A felmérés adatai szerint az amerikaiaknak csupán 9 százaléka gondolja azt, hogy a WikiLeaks "jó dolog". Az amerikai titkos dokumentumok és diplomáciai táviratok százezreit nyilvánosságra hozó portál "destruktív, de törvényes" a megkérdezettek 23 százaléka szerint, míg 22 százalék árulónak tekinti a Julian Assange ausztrál újságíró által létrehozott szájtot.

Assange a CBS 60 minutes című műsorának adott, vasárnap sugárzott exkluzív nyilatkozatában azt mondta, hogy titkos dokumentumokkal árasztja el a világot, ha végleg ellehetetlenítik a WikiLeaks működését. Ismét védelmébe vette a dokumentumok kiszivárogtatását, mondván, hogy az embereknek ismerniük kell a nyers információkat, mert csak így lehet igazságos a társadalom, és működhet a civil szféra.

A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy az amerikaiak mindössze 4 százaléka mutat valós érdeklődést az április 29-re kitűzött brit álomesküvő iránt. A megkérdezettek kétharmadát egyáltalán nem, 21 százalék pedig kissé érdeklik a királyi menyegző részletei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.