Egy kamaszkorút erőszakoltak meg

Iránban felakasztottak nyolc embert

Teheránban felakasztottak szerdán hét kábítószer-kereskedőt és egy férfit, akit egy kamaszkorú megerőszakolásában találtak bűnösnek - közölte az IRNA állami hírügynökség.

2011.01.12 10:10MTI

A tudósításból nem derült ki, hogy a kivégzéseket nyilvánosan vagy a börtönben hajtották-e végre. Az év eleje óta 28 kivégzés történt Iránban, az adatokat a helyi sajtóban megjelent hírek alapján összesítették.

Tavaly legalább 179 embert akasztottak fel az országban. Irán egyike azon országoknak - Kínával, Szaúd-Arábiával és az Egyesült Államokkal egyetemben -, ahol a legtöbb kivégzést végrehajtják.

Iránban közjogi bűncselekményekért, gyilkosságért, nem erőszakért, fegyveres rablásért, kábítószer-kereskedésért és házasságtörésért szabható ki halálbüntetés. A hatóságok szerint a törvények szigorú alkalmazása elengedhetetlen a közrend fenntartásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.