Nemzeti illat a nemzetért

Litvánia saját parfümmel lendít országimázsán

A litván kormány különlegesen innovatív módot talált országa imázsának fellendítésére: a "nemzeti parfümöt".

2011.01.04 19:50MTI

A készletből elsőként a vilniusi külföldi nagykövetségek és az Afganisztánban szolgálatot teljesítő litván katonák kapnak.

Hamarosan azonban szállodákban és repülőtereken is meg lehet majd vásárolni a litván illatot - jelentette be kedden a balti ország külügyi tárcája.

"Valami rendkívüli dolgot akartunk alkotni, ami országuk és népünk különleges karakterét is kifejezi" - fejtette ki a tárca szóvivője.

A Litvánia parfüm stílszerűen a parfümök hazájában, a Cote-d'Azure-ön fekvő grasse-i parfümgyárban készült. Az első ezer flakon közel 30 ezer euróba került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.