"Büszke" a gyilkosságra az elkövető

"Istenkáromlót" védett: a testőre lőtte agyon a pakisztáni kormányzót

Meggyilkolták kedden Iszlámábádban Szalman Taszírt, Pandzsáb pakisztáni tartomány kormányzóját, a kormányzó Pakisztáni Néppárt egyik vezető politikusát.

2011.01.04 17:17MTI

Taszírt saját testőre lőtte agyon, amikor megérkezett egy gazdag pakisztániak és külföldiek körében népszerű bevásárlóközponthoz.

A merénylőt elfogták. Juszuf Raza Gilani pakisztáni kormányfő elítélte a merényletet. Szalman Taszírt Aszif Ali Zardari államfő közeli munkatársaként tartották számon.

Több országos jelentőségű kérdésben is hallatta a hangját, a közelmúltban például elítélte az istenkáromlást büntető, sok vitát kiváltó pakisztáni törvényt.

A 2010. november 8-i képen Szalman TASZÍR, Pandzsáb pakisztáni tartomány kormányzója (j) Iszlámábádban Aszia BIBI pakisztáni keresztény nővel találkozik (fotó: MTI)


A biztonsági szolgálat egy névtelenül nyilatkozó tisztje szerint ez okozta a politikus halálát is. Gyilkosa a kihallgatáson azt mondta, büszke, mert megölt egy istenkáromlót.

Szalman Taszír többször nagy nyilvánosság előtt védelmébe vette azt a keresztény nőt, Asia Bibit, akit a múlt év novemberében ítéltek halálra istenkáromlásért.

A pakisztáni törvények szerint a legsúlyosabb büntetés róható ki arra, aki tiszteletlenül nyilatkozik Mohamed prófétáról, a mohamedán vallásról.

Szalman TASZÍR-nak, Pandzsáb pakisztáni tartomány kormányzójának, a kormányzó Pakisztáni Néppárt egyik vezető politikusának a holttestét hordágyon viszik Iszlámábádban (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.