Wikileaks-balhé

Svájcban befagyasztották Assange bankszámláját

A svájci posta banki leányvállalata, a Postfinance hétfőn befagyasztotta Julian Assange bankszámláját.

2010.12.06 17:47MTI

A pénzintézet azzal indokolta döntését, hogy a titkos amerikai diplomáciai iratokat kiszivárogtató portál alapítója hamis adatokat közölt lakhelyéről számlája megnyitásakor.

Assange azt jelezte, hogy lakhelye Genfben van. Az adatok ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy ez nem igaz - közölte a Postfinance.

Mivel Assange nem tudja bizonyítani, hogy Svájcban lakhelye van, nem felel meg annak a feltételnek, hogy számlát tartson fenn a pénzintézménynél.

A Postfinance már vasárnap jelezte, hogy megvizsgálja a WikiLeaks-alapító által adott lakcímet, mert kétségek merültek fel annak valódiságával kapcsolatban.

Assange weboldalán azt jelezte, hogy a számlára az őt és a WikiLeaks-csoport többi tagját támogató alapok fizethetik be közvetlenül pénzadományaikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.