Tüzet nyitott egy játszótéren

Építőmunkások fogtak el egy iskolai lövöldözőt Kaliforniában

Építőmunkások fegyvereztek le egy ámokfutót, aki tüzet nyitott egy iskola játszóterén a gyerekekre a kaliforniai Carlsbadban.

2010.10.09 21:09MTI

A tettes leparkolta autóját, majd a kerítésen átugorva lövöldözni kezdett. A pisztolygolyók egy 6 és egy 7 éves gyereket sebesítettek meg. A támadót, a 41 éves Brendan L. O'Rourke-ot az első dörrenések hallatán üldözőbe vették a helyszín közelében dolgozó építőmunkások.

A férfi ezután még több lövést leadott. Az egyik munkás végül egy teherautóval a földre döntötte a támadót.

A rendőrség szerint a feltehetően mentálisan terhelt férfi nem volt hajlandó válaszolni a nyomozók kérdéseire. Mindössze annyit mondott, hogy nem tudta, mit akar tenni és azt sem, hogy miért nyitott tüzet.

O'Rourke autójának közelében a helyszínelők egy propángáz-palackot, a játszótéren pedig egy benzines kannát találtak. O'Rourke ellen hat rendbeli emberölési kísérlet és a több, a fegyverviseléssel kapcsolatos jogszabály megsértése miatt emeltek vádat.

Az orvosok szerint a két meglőtt gyerek teljesen fel fog épülni.

Az incidens egy tengerparti település San Diegótól északra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.