Istenkáromlás is volt?

Berlusconi zsidó viccel poénkodott - megdöbbent a Vatikán

A Vatikán és Olaszország zsidó közössége szombaton felháborodásának adott hangot amiatt, hogy Silvio Berlusconi olasz kormányfőt egy rosszízű zsidó vicc és istenkáromlás miatt.

2010.10.03 09:05MTI

A bombasztikus megnyilvánulásairól ismert miniszterelnök a minap a háza előtt összegyűlt fiatalokat egy olyan tréfával igyekezett megnevettetni, amely arról szólt, hogy egy zsidó család busás havibérért egy zsidót bujtatott, de nem közölték vele, hogy a háborúnak már vége.

Az esetről készült videofelvételt a La Repubblica című római lap feltette honlapjára. Velasio De Paolis, a Vatikán "pénzügyminisztere" követelte, hogy Berlusconi kérjen bocsánatot az olaszoktól, és mindenekelőtt a hívektől.

A főpap szerint egy közéleti személyiségnek tisztában kell lennie szavainak súlyával, és egy miniszterelnök nem akárki, tudnia kell, hogy egyetlen megnyilvánulása sem marad észrevétlen.

Az Osservatore romano vatikáni napilap szombati számában ugyancsak kikelt Berlusconi ízetlen tréfája miatt. Rémisztőnek ítélte meg Berlusconi megnyilvánulását, amellyel a kormányfő egyértelműen a vallásos emberek érzületét és a holokauszt 6 millió áldozatának az emlékét sértette meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.