Már a Mazar-e Sharif-i orvosok kezelik

Kritikus állapotban van az afganisztáni konvojtámadás magyar sérültje

A német katonai kórházban, de továbbra is kómában van a tegnap hajnali afganisztáni konvojtámadás legsúlyosabb sérültje. A másik két sebesült katonánkat is a Mazar-e Sharif-i orvosok kezelik már.

2010.08.24 12:35ma.hu

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseik a szakszerű ellátásnak köszönhetően továbbra sem veszélyeztetik teljes felépülésüket. A korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben a megtámadott magyar konvoj életveszélyesen megsérült zászlósa életben van.

Mint ismeretes 2010. augusztus 23-án hajnalban orvtámadás érte a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának 8. váltásából hazainduló katonáink menetoszlopát Észak-Afganisztánban.

A támadásban hősi halált halt Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy, valamint életveszélyesen megsérült egy zászlós, másik két katonánk pedig 8 napon túl gyógyuló sebeket kapott a robbantások és gépfegyveres lövések következtében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.